Έχουμε χαρακτηρισθεί ως «γειτονιές του τρόμου». Αυτό οφείλεται στην αύξηση των κλοπών και των διαρρήξεων που το ποσοστό αγγίζει σε περιοxές της Αττικής έως και το 20,6%.Tην έκρηξη της εγκληματικότητας,αποκαλύπτει απόρρητη έκθεση που φέρνει στο φως εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας και συντάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με αποδέκτες τους διοικητές αστυνομικών τμημάτων και τμημάτων Ασφαλείας.

Είναι λοιπόν γεγονός ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις κλοπές. ‘Ολοι έχουμε παραδείγματα κλοπών που συνέβησαν σε εμάς ή γνωστούς μας ανθρώπους. Για να αντιμετωπίσουμε αύτη τη μάστιγα, δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Το μόνο που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε είναι να λάβουμε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, να είμαστε προσεκτικοί και να μην πιστεύoυμε ότι δε θα συμβεί σε εμάς παρόμοιο περιστατικό!!!

Τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε για να αποτρέψουμε μία ενδεχόμενη κλοπή μπορεί να μειώσουν δραστικά την πιθανότητα διάρρηξης. Η πιθανότητα αυτή, μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο εάν εγκατασταθεί εξελιγμένο και αξιόπιστο σύστημα συναγερμού. Ο σημαντικότερος παράγοντας στο σχεδιασμό ασφάλειας μιας κατοικίας είναι η διαπίστωση ότι το μεγαλύτερο πoσoστό των διαρρήξεων γίνεται από ευκαιριακούς δράστες και όxι κατ’επάγγελμα κλέφτες. Αυτοί θα διαρρήξουν το μέρος που φαίνεται εύκολο στην πρόσβαση και δεν έχει εμφανείς ενδείξεις προστασίας. Έτσι οτιδήποτε κάνουμε που θα προβληματίσει το δράστη εάν θα μπει ή όχι στο δικό μας μέρος, είναι προς όφελός μας.

Κατά γενική ομολογία το πιο αποτελεσματικό μέτρο είναι η τοποθέτηση συστήματος συναγερμού. Το σύστημα συναγερμού πιθανώς να απαιτείται από την ασφαλιστική εταιρεία για να ασφαλίσει το μέρος που μας ενδιαφέρει από κλοπές ή μπορεί να προσφέρει μείωση ασφαλίστρων.

Υπάρχουν πολλών ειδών συναγερμοί και πολλών ειδών εταιρείες ασφαλείας. Προτιμούμε το σύστημα συναγερμού να έχει πιστοποίηση και εγγύηση καλής λειτουργίας και η εταιρεία να μας παρέχει τη σιγουριά των έμπειρων ανθρώπων της και της διαρκούς υποστήριξης του συστήματος, οποιαδήποτε στιγμή, μετά την τοποθέτησή του.

Το συστημα συναγερμού αποτελείται απο:

  1. την κεντρική μονάδα που είναι η καρδιά του συστήματος,
  2. από τους αισθητήρες κίνησης είτε εσωτερικούς είτε εξωτερικούς που τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του χώρου και από τις επαφές που τοποθετούνται στα ανοίγματα του σπιτιού.
  3. και τέλος τη σειρήνα

Η επιτυχία ενός συστήματος συναγερμού εξαρτάται από το είδος και τη θέση που θα τοποθετηθούν οι αισθητήρες. Ετσι, και ο μελετητής αλλά και ο εγκαταστάτης του συστήματος πρέπει να είναι έμπειρος και καταξιωμένος για να αποφύγουμε τους εσφαλμένους συναγερμούς (ψευδοσυναγερμούς). Ενα σύστημα συναγερμού μπορεί να βοηθήσει και στον εντοπισμό πυρκαγιάς. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εγκατασταθούν ανιχνευτές πυρκαϊάς. Εάν η οικία μας κτίζεται τώρα, φροντίζουμε ώστε από τώρα να προνοήσουμε για τοποθέτηση χωνευτών καλωδιώσεων του συστήματος συναγερμού σε συνεργασία με το μελετητή των συστημάτων ασφαλείας. Πρέπει να κάνουμε συχνά συντήρηση του συστήματος συναγερμού για να είναι διαρκώς σε καλή κατάσταση και να μας χρησιμεύσει την κατάλληλη στιγμή.

Όλοι ακούγαμε τις ημέρες των διακοπών ρεύματος να ηχούν από παντού σειρήνες!!! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΒΑΝ ΟΛΟΥΣ, ΟΧΙ, μην ταράζεστε, απλά πρέπει να αντικατασταθούν οι μπαταρίες τους.

Ακόμα ένα μέτρο που μπoρoύμε να πάρουμε και όσοι έχουν ήδη σύστημα ασφαλείας, είναι η συνδρομή σε κάποια αξιόπιστη εταιρεία που λειτουργεί ως ΚΕΝΤΡΟ ΛΗΨΕΩΣ ΣΗΜΑΤΩΝ. Το σύστημα συναγερμού σε περίπτωση ενεργοποίησης στέλνει σήμα στην εταιρεία μέσω τηλεφωνικής γραμμής ή ασύρματα, η οποία αναλαμβάνει να ενημερώσει την Αστυνομία και εμάς. Η υπηρεσία αυτή πιθανώς να απαιτείται από την ασφαλιστική μας εταιρεία για τη μείωση των ασφαλίστρων.

Επίσης μπορούμε να προμηθευτούμε από τον εγκαταστάτη μας έναν ασύρματο διακόπτη (μπρελόκ) που να λειτουργεί ως κλήση πανικού. Με την ενεργοποίηση του διακόπτη καλεί ο συναγερμός το ΚΕΝΤΡΟ ΛΗΨΕΩΣ ΣΗΜΑΤΩΝ που του στέλνει μέσω τηλεφώνου σήμα πανικού και το ΚΕΝΤΡΟ ενημερώνει την Αστυνομία. Με τον τρόπο αυτό κάποιος μπορεί να ζητήσει βοήθεια ενώ είναι πεσμένος και πιθανώς ακινητοποιημένος στο έδαφος μετά από συμπλοκή ή λόγω κάποιου προβλήματος υγείας του ίδιου ή οικείου προσώπου.

Το ευχάριστο είναι ότι η Αστυνομία ανταποκρίνεται στις κλήσης που πραγματοποιούνται από τα ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΕΩΣ ΣΗΜΑΤΩΝ και σπεύδει για την προστασία των πολιτών.

Η εταιρεία μας είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή δωρεάν μελέτη στο χώρο σας και είμαστε σίγουροι ότι η πολυετής εμπειρία μας στο χώρο της ασφάλειας και τα επώνυμα προϊόντα που εγκαθιστούμε, μπορεί να δώσει λύση στους προβληματισμούς και τους φόβους σας και να σας παρέχουν ασφάλεια ΖΩΗΣ και ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

Laoulakos

.

View admin Posts